Apricosa – Πάστα με μους αμυγδάλου και βερίκοκα

Μους Μαρτσιπαν

  • 350 γρ. Πάστα αμυγδάλου KONDIMA 65%
  • 250 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 12 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. ζάχαρη

Αποξηραμένα Βερίκοκα

  • 120 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα τεμαχισμένα.

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα και ρίξτε μέσα το μάρτσιπαν, τα βερύκοκα και τη ζάχαρη. Προσθέστε και τη ζελατίνη αφού προηγουμένως την έχετε μουλιάσει στο νερό. Αφού το μίγμα κρυώσει στους 30ο C περίπου ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Τοποθετήστε το μους σε φόρμες σιλικόνης και κλείστε με ένα μπισκουί αμυγδάλου.
Επικαλύψτε με ένα λευκό γλασάζ.