Πάστα Extra Bitter με Ελβετική σοκολάτα υγείας Maracaibo Felchlin

Πάστα ή τούρτα με έντονη γεύση σοκολάτας υγείας. Χρησιμοποιείται η σοκολάτα Maracaibo της Felchlin η οποία έχει 65% κακαόμαζα και έχει βραβευτεί ως η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου.

Βασική συνταγή

  • 300 γραμ. νερό
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. γλυκόζη
  • 1,3 γραμ. Σοκολάτα Maracaibo 65% Felchlin
  • 1,8 κιλά σαντιγί ελαφρά χτυπημένη

Βράζουμε με νερό τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.
Προσθέτουμε τη Maracaibo
Ανακατεύουμε ελαφριά και κατόπιν προσθέτουμε τη σαντιγί.
Βάζουμε το μίγμα μέσα στις φόρμες και κλείνουμε με μπισκουί ανάλογα κομμένο στο άνοιγμα της φόρμας
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για μία μέρα
Την επόμενη ξεφορμάρουμε και ψεκάζουμε με βούτυρο κακάο και σοκολάτα.

Βασική συνταγή Μπισκουί

  • 500 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
  • 500 γραμ. άχνη
  • 400 γραμ. αυγά
  • 250 γραμ. κρόκος
  • 750 γραμ. ασπράδια (χτυπημένα σε μαρέγκα)
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γραμ. κακάο Pernigotti

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας 100 γραμ. απ΄ την ζάχαρη. Σ’ ένα άλλο μίξερ με σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις διογκωθούν προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σ’ ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε πούδρα αμυγδάλου, άχνη, αλεύρι και κακάο και ομογενοποιούμε. Στην μαρέγκα προσθέτουμε το μίγμα με τους κρόκους και τις σκόνες ανακατεύοντας σιγά σιγά. Απλώνουμε το μίγμα σε λαμαρίνες και το ψήνουμε στους 190Ο C για περίπου 12 λεπτά.