Σοκολατόπιτα Με Ελβετική Σοκολάτα Felchlin

Σοκολατόπιτα

  • 1000 γρ. Μίγμα Κέικ Σοκολάτα
  • 425 γρ. Νερό
  • 235 γρ. Λάδι

Σως Σοκολάτας

  • 1000 γρ. Σιρόπι 25ο
  • 1000 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. Κακάο Pernigotti
  • 800 γρ. Σοκολάτα Felchlin Maracaibo 65%

Εκτέλεση

Σοκολατόπιτα
Προσθέστε τα υγρά  στο μίγμα Κέικ και χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.  ( Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να δώσει στο μίγμα μια θερμοκρασία  22-24ºC. Ξύστε το μίγμα από τα τοιχώματα του μπολ. Ανακατέψτε για περίπου  6 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Φορμάρετε σε ταψάκια διαμέτρου 24 εκ και ψήστε στους 160ºC για περίπου 35 λεπτά.

Σώς Σοκολάτας
Βράστε το σιρόπι και προσθέστε το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά μέχρι όλο το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε το μίγμα στη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τη ζεστή σως επάνω στη ζεστή σοκολατόπιτα.