Delizia alle mandorle

Σύνθεση:

  • Παντεσπάνι
  • Πάστα αμυγδάλου
  • Μαρμελάδα βερίκοκο
  • Ζελέ επικάλυψης βερίκοκο
  • Amaretto ποτό

Πάστα Αμυγδάλου:

  • 1000 γραμμάρια πάστα αμυγδάλου
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 7 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μίξερ με το φτερό την πάστα αμυγδάλου με τη ζάχαρη και το μέλι, προσθέστε τους κρόκους και στο τέλος τα ασπράδια. Κόψτε ένα στρογγυλό παντεσπάνι στα δύο και ‘βρέξτε’ το κάτω μέρος με Amaretto. Βάλτε μία στρώση μαρμελάδα βερίκοκο και τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι. “Βρέξτε” με Amaretto και καλύψτε όλη την τούρτα με το μείγμα από πάστα αμυγδάλου που φτιάξατε προηγουμένως, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Αφήστε να ξεκουραστεί για κάποια ώρα, αλείψτε με κρόκο αυγού και ψήστε στο φούρνο για περίπου 6 λεπτά. Επικαλύψτε με ζελέ βερίκοκο και διακοσμήστε.