Mini cake σοκολάτα με μάρτσιπαν

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια μάρτσιπαν
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γραμμάρια αυγά
  • 35 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • 25 γραμμάρια κακάο
  • 25 γραμμάρια αλεύρι
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • Λικέρ φράουλας
  • Φράουλα σε ζελέ

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Δουλεύουμε το μάρτσιπαν με ένα ηλεκτρικό μίξερ στο οποίο έχουμε προσαρμόσει τον αναδευτήρα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το αλεύρι με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο. Δεν δουλεύουμε υπερβολικά το μείγμα.

Γαρνίρουμε σε βουτυρωμένα καλούπια για κέικ με διάμετρο 4 εκατοστά, γεμίζοντας μόνο κατά τα ¾. Προαιρετικά πριν το ψήσουμε βάζουμε μια φράουλα στην κορυφή του καθενός.

Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά. Μετά από το ψήσιμο μπορούμε να τα περάσουμε από πάνω με λικέρ φράουλας.